Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mascarpone z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier drobny2 2 łyżki
biszkopty okrągłe 4 szt
ser mascarpone 250 g
śmietana kremowa 30% 3 łyżki
sok z cytryny 1 1/2 szt
jagody 150 g
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mascarpone z jagodami

Jagody wrzuć do rondla posyp cukrem i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 3-4min. aż cukier dobrze sie rozpuści a owoce puszczą sok. Odstaw do wystygnięcia. Sok z połowy cytryny zmieszaj z cukrem pudrem. Do lukru dodaj ser mascarpone i śmietanę kremówkę. Dokładnie wszystko wymieszaj. Na dno czterech pucharków połóż po jednym biszkopcie przełóż gęstą masa polej jagodami wraz z syropem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak