Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kutia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 300 g
pszenica 150 g
mleko 3,2% 500 ml
margaryna 1/2
suszone śliwki kalifornijskie 100 g
orzech 100 g
migdały 100 g
miód 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
mleko skondensowane 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kutia

pszenicę ugotowac do miękkości odcedzic mak ugotowac w mleku z dodatkiem margaryny i zmielic 3 razy pszenicę połączyc z makiem bakaliami i miodem przełożyc do miski i posypac wiórkami polac mlekiem skondensowanym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 01.10.2013 09:34
raz w roku się takie specjały jada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak