Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNATA CYTRYNOWA DO WIEPRZOWINY

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1/2 szklanki
bazylia 3-4 łyżki
Garść orzechów włoskich
sól
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNATA CYTRYNOWA DO WIEPRZOWINY

Oliwę połącz z sokiem wyciśniętym z jednej dużej cytryny, dodaj posiekaną bazylię ( może być ewentualnie suszona).
Wymieszaj dokładnie i dorzuć garść grubo pokrojonych orzechów włoskich, dopraw solą i pieprzem , dołóż pokrojone 2-3 ząbki czosnku.
Mięso wkładamy do marynaty i wstawiamy w chłodne miejsce na dwa, trzy dni, codziennie przekręcamy, aby się równo marynowało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 14.12.2010 09:54
warto spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak