Sposób przygotowania

Oliwę wymieszaj z posiekanym koperkiem i tymiankiem( świeżym lub suszonym).
Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku, musztardę, ocet winny i sól. Dokładnie wymieszaj. Przygotowana marynatą zalej mięso, dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum 2 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jeszcze nigdy nie spotkałem się z octem estragonowym
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ocet estragonowy robię sama, świeże listki zalewam octem winnym, albo 5% tak, aby pokrył estragon i odstawiam na 2 tygodnie do przemacerowania w zakreconym słoiku.Co drugi dzień potrząsać, po tym czasie przecedzić, dopełnić octem. ze szklanki listków estragonu wyjdzie około 0,5 litra octu. Wspaniały do sałatek ale i do marynowania miesa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !