Sposób przygotowania

Mąkę przesiać,dodać kakao,szczyptę soli,cukier,proszek do pieczenia i wymieszać.Wlać mleko i połowę oleju,jajko,zapach arak.Mieszać ciasto(dodawać resztę oleju i w razie potrzeby odrobinę mąki gdyby nie dało się zlepić). Nakładać do papilotek do 2/3 wysokości i piec w 180stopniach ok 35min( w dobrze rozgrzanym piekarniku). Przygotować krem do tortu(dodając masło lub margarynę ewentualnie).Kremem smarować babeczki gdy chwilę przestygną i posypać posypką czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ** w składnikach powinna być szczypta soli a nie soda,mała pomyłka;/
  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Apetyczne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    piękne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !