Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIEMNIACZANE PAMPUCHY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 0,5 kg
mąka 3 czubate szklanki
jaja 3 szt
drożdże 5 dag
masło 1/4 kostki
cukier puder 10 łyżek
cukier waniliowy
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: ZIEMNIACZANE PAMPUCHY

1. Ziemniaki zetrzeć. Drożdże rozetrzeć z kilkoma łyżkami ciepłej wody. Masło roztopić.

2. Do mąki dodać jaja, masło, połowę cukru, sól i drożdże. Dodać ziemniaki, następnie wyrobić ciasto. Należy je odstawić do wyrośnięcia. Potem rozwałkować i wykroić krążki.4

3. Smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.01.2016 16:19
To raczej chyba pączki ziemniaczane, pampuchy robi się na parze
Motorek 24.08.2011 15:42
smaczne
Justyna Jussstiii 10.08.2011 10:12
super
barbara11561 15.03.2011 15:07
Z ziemniakami jeszcze nie robiłam-ciekawy przepis
banditka 29.12.2010 11:03
z ziemniakami nie probowalam, ciekawy przepis
Szarrikka 02.12.2010 09:59
Pierwsze słyszę o czymś takim :) Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak