Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z tartej bułki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 35 dag
mleko 3 szkl
masło 8 dag
mąka 1 szkl
boczek wędzony 10 dag
jaja 5 szt
natka pietruszki 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z tartej bułki

Tartą bułkę przyrumienić na suchej patelni następnie zalać mlekiem, odstawić. Żółtka utrzeć z tłuszczem, dodać bułkę, makę, natkę pietruszki oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Na koniec wymieszać z ubitą pianą z białek. Z masy formować okrągłe knedle, kłaść do wrzącej osolonej wody. Gotować pod przykryciem około 8 minut. Podawać z surówką okraszone usmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 28.08.2013 10:13
świetne knedle
Monika193
Monika193 03.12.2010 05:53
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak