Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa, letnia surówka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki kiszonego czosnku 2
strąka papryki żółtej i czerwonej po 1/2
mała cebulka 1
łyżka siekanego, świeżego koperku 1
bazylia świeża 2
sól, pieprz ziołowy, odrobina cukru (dosłownie szczypta) do smaku:
pomidor malinowy 1 szt
pomidory 2-3 żółte, podłużne

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa, letnia surówka

Latem możemy cieszyć się bogactwem świeżych, dojrzałych warzyw. Zróbmy więc kolorową, pyszną surówkę - pasuje do obiadu i jako przekąska...

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, z papryki usunąć pestki. Pomidory, ogórki i papryki pokroić w grubą kostkę, cebulkę pokroić w półplasterki lub kosteczkę, czosnek posiekać. Wszystko przełożyć do salaterki, dodać posiekane zioła, oprószyć solą, pieprzem i odrobiną cukru, polać oliwą. Najlepiej odstawić do lodówki na 10-15 min. aby smaki się połączyły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia90 04.08.2011 00:40
fajne
Marysia 04.08.2011 00:24
fajne
Karolina69 04.08.2011 00:15
fajne
Marzena40 18.11.2010 10:09
super sprawa
bogumiła3 14.09.2010 22:15
super
iwa643 15.06.2010 07:17
robimy taka smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak