Sposób przygotowania

Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Wymieszać z mięsem, jajkiem, bułka tartą i przyprawami.Formować niewielkie pulpety, obtaczać w mące.Wodę zagotować z kostką rosołową, wrzucić pulpety i gotować na niewielkim ogniu 20-30 min, dodać koncentrat pomidorowy, a na koniec śmietanę rozrobioną z odrobina maki i wody.Zagotować.Dodać natkę.Wymieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    fajne
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    nie bardzo rozumiem dlaczego pulpety, w których znalazła sie jedna marchewka noszą jej nazwę, moze warto przestac wprowadzać ludzi w błąd :/// marchewkowe to marchewkowe - z marchewek poprostu!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !