Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety marchewkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
marchewka 1 duża
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
sól, pieprz do smaku
mąka do oprószenia
kostka rosołowa 1
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
śmietana 100 ml
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety marchewkowe

Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Wymieszać z mięsem, jajkiem, bułka tartą i przyprawami.Formować niewielkie pulpety, obtaczać w mące.Wodę zagotować z kostką rosołową, wrzucić pulpety i gotować na niewielkim ogniu 20-30 min, dodać koncentrat pomidorowy, a na koniec śmietanę rozrobioną z odrobina maki i wody.Zagotować.Dodać natkę.Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

13.06.2013 10:00
nie bardzo rozumiem dlaczego pulpety, w których znalazła sie jedna marchewka noszą jej nazwę, moze warto przestac wprowadzać ludzi w błąd :/// marchewkowe to marchewkowe - z marchewek poprostu!!!
Juleczka20 06.11.2011 10:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak