Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biedroneczka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
budyń waniliowy 1 torebka
jajko 6 sztuk
masa w puszce -orzechowa 1 puszka
masło 25 dag
czekolada biała 20 dag
czekolada gorzka 10 dag
czerwony barwnik 1 łyżeczka
kolorowe cukierki 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biedroneczka

Ciasto: Białka ubić z 6 łyżkami wody i odrobiną soli, dodać cukier i ubić na szklistą bezę. Delikatnie mieszając, połączyć z żółtkami i przesianą mąką, budyniem i proszkiem do pieczenia.
Po upieczeniu przeciąć na dwa placki, z górnego wyciąć kształt skrzydełek i głowy.

Masa:
Margarynę i masę z puszki utrzeć, na gładki krem.

Ciasto przełożyć masą (zostawić trochę do dekoracji). Ułożyć elementy górnego placka w kształt biedronki. Głowę posmarować roztopioną ciemną czekoladą, a skrzydła białą zabarwioną na czerwono, przystroić kremem i cukierkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 14.10.2012 18:03
dziękuję iziona za ten fantastyczny pomysł ....moje wnusie będą miały uciechę z pewnością!
parysek10 30.04.2012 13:20
urocza :)
Gosia20 04.04.2012 16:59
musi być pyszny ;)
Wokalista 27.11.2011 18:22
wyrabany tort :D
czekoladka_m 21.08.2011 14:33
Biedroneczki są w kropeczki:) Cudeńko:)
Beatris 06.06.2011 11:00
Na przyjęcie urodzinowe dla dzieci jak znalazł.
alaaa 27.12.2010 19:42
ale śliczna
Anna169Hosz 02.12.2010 14:44
Rewelacyjna---ciekawy pomysł na torcik dla dzieci.
Małgorzata113 02.12.2010 08:58
cudny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak