Sposób przygotowania

Ciasto: Białka ubić z 6 łyżkami wody i odrobiną soli, dodać cukier i ubić na szklistą bezę. Delikatnie mieszając, połączyć z żółtkami i przesianą mąką, budyniem i proszkiem do pieczenia.
Po upieczeniu przeciąć na dwa placki, z górnego wyciąć kształt skrzydełek i głowy.

Masa:
Margarynę i masę z puszki utrzeć, na gładki krem.

Ciasto przełożyć masą (zostawić trochę do dekoracji). Ułożyć elementy górnego placka w kształt biedronki. Głowę posmarować roztopioną ciemną czekoladą, a skrzydła białą zabarwioną na czerwono, przystroić kremem i cukierkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    cudny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Rewelacyjna---ciekawy pomysł na torcik dla dzieci.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale śliczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Na przyjęcie urodzinowe dla dzieci jak znalazł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Biedroneczki są w kropeczki:) Cudeńko:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    wyrabany tort :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    musi być pyszny ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    urocza :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dziękuję iziona za ten fantastyczny pomysł ....moje wnusie będą miały uciechę z pewnością!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !