Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno-grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz do smaku
czosnek 2-3 ząbki
grzyby 20 dag świeże lub suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno-grzybowe

Grzyby ugotować, przekręcić przez maszynkę.Wymieszać mięso i grzyby, wbić jajko i wsypać bułkę tartą(tyle by była dość zwarta masa).Doprawić i wymieszać.Formować owalne kotlety i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak