Sposób przygotowania

Bakalie zalać rumem i odstawić do nasiąknięcia .W rondelku zrumienić 2 łyżki cukru,zestawić z ognia i dolać 3-4 łyżki wody (powstanie karmel).Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Miękkie masło utrzeć z resztą cukru i żółtkami.Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,przyprawą do piernika oraz na końcu karmel.Ubić pianę z białek i dodać ją z bakaliami i startą marchewką do ciasta,delikatnie połączyć.Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy keksowej,wyrównać wierzch .Piec 60 min w temp.180 st .Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ostudzone ciasto,posypać posypką i odstawić do zastygnięcia polewy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    z marchewką jeszcze piernika nie jadła coś nowego ale zarazem ciekawego
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Lubie ciasta z marchewką, super:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Już go widziałam na innej stronie, oczywiście w Twoim wydaniu i nadal nie mogę się na niego napatrzeć.Bardzo on apetyczny.Mniam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !