Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rzepa zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
cytryna 2 plastry
szynka pokrojona w kostkę 1 garść
sos beszamelowy 1 szkl.
starty ser 1 szkl.
natka pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1\\2 szkl.
pieprz do smaku
sól do smaku
rzepa 1 (pokrojona w kostkę)

Przepis i sposób przygotowania na: rzepa zapiekana

Rzepę i szynkę wymieszać ze stopionym masłem.Skropić sokiem z cytryny,przyprawić. Włożyć sos beszamelowy ser,troszkę zostawić do posypania.Dokładnie wymieszać. Posypać natką pietruszki przełożyć do posmarowanej tłuszczem formy posypać jeszcze serem i bułką.Upiec lekko na rumieniący kolor. Zamiast rzepy można zapiec inne warzywo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 02.12.2010 09:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak