Sposób przygotowania

Mrożone liście szpinaku wkładamy do rondelka z uprzednio rozpuszczonym w nim maśle, dusimy razem przez ok.10-15 min tak aby szpinak był rozmrożony i miękki. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz trzy rozgniecione ząbki czosnku i mieszamy. Po odparowaniu wody ze szpinaku i jego odpowiednim przyprawieniu ( musimy spróbować czy czuć delikatnie czosnek oraz czy szpinak jest lekko słony) dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy trzymając na małym gazie. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy trzy rodzaje sera: startą goudę, rozkruszoną fetę i lazur ( z tym, że z tymi ostatnimi należy uważać aby danie nie było zbyt słone).Całość mieszamy aby sery się rozpuściły. Sos szpinakowo-serowy łączymy z ugotowanym makaronem penne, posypujemy startym parmezanem natomiast na wierzch układamy paseczki pokrojonego suszonego pomidora.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowite danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    muszę wypróbowac ten przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !