Sposób przygotowania

Watróbkę krótko obsmazyć na smalcu. Przełożyć do rondla
Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w gróbą kostkę cebulkę, pod koniec dodać posiekany czosnek, przełożyć do rondla z wątróbką - zalać wodą, dodać liść laurowy, zmiażżone i posiekane na desce ziele ang. pieprz (świeżo mielony) - dusić 20 min.
Na patelni na której smażyliśmy wątróbkę i cebulę zrobić mocno przypalony karmel z cukru - przelać do rondla
Pod koniec duszenia doprawić ziołami i papryką.
wyjąc wątróbkę i liść laurowy a sos i wszystko co zostało w rondlu zmielić w blenderze, następnie przelać spowrotem do rondla.
Śmietanę i jogurt wymieszać dodając sól, następnie dodac mąkę - wymieszac (jesli trzeba rozrzedzić sosem) i przelać do rondla z sosem. Dodać musztardę, wymieszac i zagotować mieszając.
Przełożyć wątróbkę spowrotem do sosu, w razie potrzeby doprawić solą, magą, pieprzem.
Podawać z ziemniakami (nie purre) i ogórkiem kiszonym

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !