Sposób przygotowania

Fileta pokroić i rozbić na cienkie kotlety. Następnie oprószyć je solą i pieprzem.
Farsz : Grzanki połamać i zalać śmietaną. Żółtko wymieszać z łyżką masła. Białko ubić na pianę.
Do zmielonych orzechów dodać grzanki, żółtko z masłem, ubite białko, 2 łyżeczki miodu, łyżeczkę cukru i cynamon. Wymieszać.
Farsz rozsmarowywać na kotletach i zwijać w walce.
Układać roladki w naczyniu żaroodpornym i posmarować je odrobiną miodu . Obłożyc kawałkami masła i pokropić wodą.
Piec w temp. 200 stopni ok. 40 min. W połowie pieczenia można dolać troszke wody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !