Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z kurczaka na orzechowa nute

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
orzechy włoskie 100g
grzanki 2
śmietana pól szkl
jajko 1
miód 2 łyzki
cukier 1 łyzeczka
cynamon 1/2 łyzeczki
sól, pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z kurczaka na orzechowa nute

Fileta pokroić i rozbić na cienkie kotlety. Następnie oprószyć je solą i pieprzem.
Farsz : Grzanki połamać i zalać śmietaną. Żółtko wymieszać z łyżką masła. Białko ubić na pianę.
Do zmielonych orzechów dodać grzanki, żółtko z masłem, ubite białko, 2 łyżeczki miodu, łyżeczkę cukru i cynamon. Wymieszać.
Farsz rozsmarowywać na kotletach i zwijać w walce.
Układać roladki w naczyniu żaroodpornym i posmarować je odrobiną miodu . Obłożyc kawałkami masła i pokropić wodą.
Piec w temp. 200 stopni ok. 40 min. W połowie pieczenia można dolać troszke wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.10.2011 15:06
Interesujące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak