Sposób przygotowania

Kurczaka skrojonego w kostke posypac przyprawa i usmazyc na rumiano na lyzce oleju. Zdjac z patelni i odsaczyc z nadmiaru tluszczu na papierowym reczniku. Na odrobinie oleju zeszklic cebule. Dodac pieczarki i dusic, az woda calkiem wyparuje. Wlozyc kurczaka, cebule i pieczarki do garnka, dorzucic groszek, zalac bulionem. Dusic pod przykryciem okolo 30min. Zagescic: wymieszac na paste smietane z maka w miseczce, wlac chochelke goracego wywaru z garnka, dobrze wymieszac, powtorzyc. Wlac calosc do garnka, zamieszac i gotowac jeszcze minute, az sos zgestnieje. Przy podanej proporcji maki/smietany sos wychodzi dosc gesty. Podawac z ziemniaczkami puree, ryzem, a ja lubie z kasza gryczana.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !