Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z karkówki z żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 700g
ser żółty
sól, pieprz
czosnek 3 zabki
kefir
olej

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z karkówki z żółtym serem

Karkówkę umyć i podzielić na kotlety. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Skórkę z cytryny zetrzeć do kefiru a sokiem skropić mięso. Kawałki mięsa zamarynować w jogurcie przez 2 godziny. Następnie smażyć na gorącym oleju. Uwaga, będzie pryskać! Smażyć z oby stron. Usmażone kawałki przełożyć do brytwany a wierzch mięsa posmarować dobrym keczupem. Podlać nieco wodą. Zapiekać przez kolejne 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia wierzch posypać startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak