Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy 3 łyżka stołowa
szczypta gałki muszkatołowej
3 szczypty curry
olej 3 łyżka stołowa
posiekany szczypiorek
ząbek czosnku 1 ząbek
białe wino 1/4 szklanka
chleb tostowy 3 kromki
zupa w proszku 1 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkówka

Przygotuj zupę pieczarkową zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaj pod koniec gotowania rozkruszony w palcach ser i przyprawy.Okrój ze skórki chleb tostowy i pokrój na kostkę ok. 1 cm.Rozgrzej olej, wrzuć rozgnieciony ząbek czosnku i kostkę z chleba, lekko posól i smaż ok. 5 minut.Dodaj do zupy szczypiorek i wino, mocno zagrzej. Posyp grzankami. Dopraw do smaku. Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak