Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 50 dag
cebula 2 szt
pieczarki 20 dag
ryż 30 dag
olej roślinny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z papryką

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojoną paprykę i pieczarki.Wszystko razem poddusić do miękkości, wyjąć z tłuszczu, odłożyć. Mięso pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu po warzywach. Zrumienione mięso połączyć z warzywami, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 19.09.2012 13:04
super
Iwusia 30.07.2012 23:29
pyszne do obiadu
mela25 19.03.2012 08:37
uwielbiam
Agnik 31.07.2011 11:10
uwielbiam
Rybciia 23.07.2011 11:55
pyszniutkie
mehia 20.01.2011 08:44
pyyyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak