Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowe jabłka z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
lody truskawkowe 4 gałki
śmietana kremówka 1/2 szklanki
cukier puder 2 łyżki
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowe jabłka z bitą śmietaną

Jabłka umyć i obrać ze skórki. Wydrążyć środki. Jabłka włożyć do garnka i zalać wodą. Zagotować. Jabłka powinny być miękkie, ale nie rozgotowane. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do jabłek włożyć po jednej gałce lodów i udekorować bitą śmietaną, a następnie polać polewą czekoladową. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.11.2013 10:47
rewelacyjny przepis
IlonaAlbertos 30.06.2013 23:23
Fajny pomysł na coś pysznego.
RenataZ-et 24.06.2013 22:22
mniamm-super deser
Łukasz15 03.06.2013 08:39
Świetny deser
Angelika10 15.12.2012 00:43
pyszniutkie ;)
IKrakowianka 29.06.2012 23:44
to jest pyszne
Zoso 26.04.2012 21:35
smaczny deser
Ewa111 14.07.2011 13:44
pomysłowy deser
Misiabe 01.12.2010 21:30
Fajny pomysł na deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak