Sposób przygotowania

Mąkę, dobrze odciśnięty szpinak, jajka, łyżkę oleju i szczyptę soli umieścić w misce.
Zagnieść ciasto, dolewając tyle wody, aby miało odpowiednią konsystencję. Ochładzać godzinę.
Twaróg wymieszać z serem feta, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami oraz żółtkiem. Całość doprawić pieprzem.
Ciasto rozwałkować, wycinać krążki. Nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Pierogi gotować w posolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i szynką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe te pierogi spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !