Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi szpinakowe z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 40 dag
jajko 2
szpinak mrożony 10 dag
olej 3 łyżki
woda
biały ,półtłusty ser 10 dag
ser feta 10 dag
suszona szynka 15 dag
suszone pomidory 5 dag
pomidorki koktajlowe kilka sztuk
żółtko jajek 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi szpinakowe z serem

Mąkę, dobrze odciśnięty szpinak, jajka, łyżkę oleju i szczyptę soli umieścić w misce.
Zagnieść ciasto, dolewając tyle wody, aby miało odpowiednią konsystencję. Ochładzać godzinę.
Twaróg wymieszać z serem feta, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami oraz żółtkiem. Całość doprawić pieprzem.
Ciasto rozwałkować, wycinać krążki. Nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Pierogi gotować w posolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i szynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 29.03.2011 13:17
ciekawy przepis
kuklik 02.12.2010 15:37
ciekawe te pierogi spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak