Sposób przygotowania

Cebule pokroić w krązki i oprószyć mąką. Rozgrzać niecałe 250ml oleju i upiec w nim krazki cebulina złocisto-brązowy kolor. Osuszyć na papierowych ręcznikach i lekko posolić. Sznycle delikatnie rozbić, posolić, popieprzyć, posmarować musztardą i obtoczyć w mące. Na rozgrzanym oleju opiec mięso, dodać 3dag masła i dopiec kotlety. Pozostały po pieczeniu tłuszcz przyprószyć łyżeczką mąki, podsmażyć na brązowo i zalać czerwonym winem. Sos zagotować, dolać rosół, ponownie zagotować. 1/3 krążków cebuli zagotować w sosie, dodać resztę zimnego masła i doprawić sos do smaku. Sznycle podawać z ziemniakami, sosem i opiekanym krążkami cebuli

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !