Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 75 dag
puszka białej fasoli 40 dag
marchewka 1
ząbek czosnku 2
wędzony boczek 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z fasolą

Buraki i włoszczyznę oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, przełożyć do garnka, wlać 5 szklanek wody, wrzucić obrany i roztarty czosnek oraz przyprawy, zagotować, dodać starte warzywa, gotować na małym ogniu, aż będą miekkie. Zupę połączyć z opłukaną i osączoną fasolą i sokiem z cytryny, osolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 29.09.2010 12:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak