Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wieprzowy z czosnkowym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 8 plastrów
sos pieczeniowy
ząbki czosnku 4 szt
sól, pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wieprzowy z czosnkowym sosem

Steki doprawić solą, pieprzem, najerankiem oraz kminkiem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i upiec na nim mięso z każdej stron. Pozostały po pieczeniu tłuszcz zalać sosem pieczeniowym, zagotować i doprawić rozgniecionym ząbkami czosnku. Podawać z ryżem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.12.2011 08:40
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak