Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka wigilijne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 3 sztuki
woda letnia 0,5 l
sól do smaku
grzyby 15 dag
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka wigilijne

Mąkę wymieszać z 2 jajkami, solą i wodą, wyrobić niezbyt twarde ciasto. Rozwałkować, pokroić, a następnie zlepiać według uznania [najlepiej w trójkąty].
Farsz : Grzyby namoczyć, ugotować, przepuścić przez maszynkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Następnie zmieszać z grzybkami i pozostawić do wystygnięcia. Gdy ostignie dodać jedno jajko.
Uszka gotować we wrzącej, osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak