Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
pierś z kurczaka 30 dag
seler naciowy 20 dag
oliwa 3 łyżki
ser żółty 10 plastrów
pomidor 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane mięsem

Pieczarki umyć, odciąć nóżki, posmarować oliwą i włożyć do nagrzanego piekarnika na 10 min. Ugotowaną pierś z kurczaka wraz z selerem pokroić w kostkę, dodać natkę pietruszki, dwie łyżki oliwy oraz sól i pieprz do smaku. Na pieczarki nałożyć farsz, przykryć plastrem sera i zapiec 2 min. Na wierzch położyć plaster pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 06.05.2012 21:30
super
Angelika10 10.03.2012 08:13
smaczne
Mirka-Ludomila 26.03.2011 09:26
pyszności
Monika193
Monika193 02.12.2010 08:25
super obiadek
ada12302 01.12.2010 21:34
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak