Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 50 dag
pieczarki 40 dag
przecier pomidorowy 1 opakowanie małe
szczypiorek do smaku
sól do smaku
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy - al dente. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie. Dodać wino, przyprawy i poczekać jakieś 10 min., aż lekko odparuje. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać. Do pierzarek dodać makaron i ponownie wymieszać. Podawać posypane, posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.08.2013 23:09
świetne danie
caralajna 11.04.2013 07:06
pyszny obiad
cukiereczek 09.09.2011 06:28
super
IlonaAlbertos 09.12.2010 11:49
Uwielbiam wszystkie dania z pieczarkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak