Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w kostkę, nacieramy przyprawą uniwersalną i smażymy na margarynie.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Sos: suszone grzyby gotujemy w wodzie około 15 minut (po zagotowaniu na małym ogniu), następnie odcedzamy i siekamy. W 375ml wody (1,5 szklanki) rozpuszczamy w garnku kostkę bulionową. W pozostałych 125ml wody (pół szklanki) rozrabiamy mąkę i dolewamy do bulionu, gdy kostka będzie już rozpuszczona. Mieszamy i dodajemy posiekane grzyby. Chwilę razem gotujemy na wolnym ogniu.

Na talerzu układamy kolejno makaron, kawałki kurczaka, polewamy sosem grzybowym
i posypujemy startym żółtym serem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    wspaniałe wyglada:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pyszne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    lubię takie smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !