Sposób przygotowania

zelatyne namocz w 2 lyzkach letniej wody. mleko mocno podgrzej z laską cynamonu(nie dopuść do gotowania) odstaw na kilka minut i wyjmij cynamon.
żółtka ubij na biały krem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, cały czas ubijając, wlej gorące mleko. mase przelej do garnka i gotuj mieszając, an małym ogniu az krem zgęstnieje.
dodaj żelatynę i mieszaj do jej rozpuszczenia. ostudz krem.
śmietanę ubij na półsztywno i połącz z chłodnym kremem jajecznym.
cztery foremki o pojemności szklanki delikatnie nasmaruj olejem.
wlej krem i odstaw na 3 godziny do lodówki.
maliny zasyp cukrem i gotuj okolo 15 minut na małym ogniu.
krem podawaj z sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    smacznie wygląda, musi być pyszne:) Napewno sprobuję, ale nie wiem czy yjdzie mi tak ładnie... Tylko ciekawa jestem skad takie śliczne zdjęcie? :) Pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super deser mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !