Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez twarogu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier puder 1,5 szklanki
budyń śmietankowy 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 0,5 szklanki
jogurt bałkański 640 gram
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez twarogu

Białka ubic na sztywno i dodac cukier puder. Jogurt bałkański,budyń,żółtko jajek,cukier waniliowy,olej, po wymieszaniu dodac piane z białek. W tortownic 24 cm ulozyc biszkopty i zalac masa. Piec ok 1h 20 minut w temp.160-170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.02.2012 10:43
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak