Sposób przygotowania

Umyć jabłka, odciąć czubek, gniazdo wydrążyć.
Farsz: W miseczce zmieszać 4 łyżki serka Mascarpone, migdały można posiekać, daktyle drylowane i 2 łyżki amaretto lub innego likieru orzechowego.
Wydrążone jabłka napełnić farszem. Przykryć odciętym wcześniej czubkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Aromatyczny deserek .
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dla mnie bomba
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi wybornie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienity jest taki deser :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo kusi smakiem takie jabłko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !