Sposób przygotowania

Ugotowany makaron drobno pokroić.Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę.Szynkę także pokroić na małe kawałki.Makaron wymieszać z cebulą,szynką,koncentratem pomidorowym,natką pietruszki,płatkami owsianymi i dwoma jajkami.Następnie doprawić solą oraz pieprzem.Pozostałe jajka roztrzepać na talerzu.Z masy makaronowej uformować średniej wielkości kotleciki.Następnie panierować je w mące,roztrzepanym jajku oraz tartej bułce.Kotleciki smażyć na lekko rozgrzanym oleju po 3min z każdej strony.Podawać udekorowane listkami ziół.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !