Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z krewetek z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 850 ml
krewetki duże 125 gram(mięsa z krewetek)
brokuły 125 gram
jajko 4 sztuki
por 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
ocet 1 łyżka
sól do smaku
sherry 1 łyżka
sos chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z krewetek z jajkami

Zagotować garnek z wodą, dodać sól(około 1 łyżeczkę) i ocet. Zmniejszyć ogień i delikatnie wbijać po jednym jajku. Po około minucie wyjąć jajka i przełożyć na talerz. Do drugiego garnka wlać bulion i zagotować go. Dodać pokrojonego w plasterki pora, brokuły podzielone na różyczki, pokrojone w kostkę mięso z krewetek, pokrojone pieczarki i sherry. Wszystko doprawić i gotować około 15 minut. Do rondelka z bulionem dodać ugotowane jajka i gotować jeszcze 1-2 minuty. Zupę przelać do 4 głębokich talerzy i podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 02.06.2011 21:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak