Sposób przygotowania

Mięso pokroić na dużą kostkę o boku ok 5-6 cm Przyrumienić z każdej strony.
Podlać 1 szkl wody i dodać przyprawy, jałowiec lekko rozgnieciony, kolendrę, sól, pieprz i czosnek. dusić pod przykryciem ok 30 min. Dodać lekko rozdrobnione pomidory razem z przecierem pomidorowym, przyprawić ziołami prowansalskimi i dusić do miękkości mięsa.
Pod koniec odparować i dodać pokrojone w krążki oliwki.
Pieczarki oczyścić wypłukać pod bieżącą wodą, kiedy są duże przekroić na pół, osuszyć i przyrumienić na tłuszczu z dodatkiem soli i pieprzu. Przykryć na kilka minut pokrywką i poddusić nieco.. po czym odparować.


Podawać z ryżem i papryką konserwową, Pieczarki można nadziać na wykałaczki i wbić je w mięso dla efektu wizualnego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    podane cudownie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pieknie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Przepyszna pychota.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    wygląda wspaniale
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    wygląda wyśmienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !