Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ryż z jajkiem, groszkiem i cebulą dymką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
czosnek ząbki 2
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 sztuki
groszek 125 gram
olej 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sól do smaku
ryż 150 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ryż z jajkiem, groszkiem i cebulą dymką

Jajka roztrzepać w miseczce. Na patelnię wylać roztrzepane jajka i smażyć na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki, a groszek ugotować. Czosnek wycisnąć przez praskę. Do woka wlać olej i poczekać, aż naczynie się rozgrzeje. Następnie dodać do niego cebulę, czosnek, groszek. Wszstsko wymieszać i podsmażyć przez około 2 minuty. Do woka z warzywami dodać ryż i wszystko ze sobą połączyć. Na koću dodać roztrzepanej jajka, sos sojowy i przyprawić do smaku. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak