Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
mąka 1/2 szklanki
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczka
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
grzyby suszone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: kulki w sosie grzybowym

mielone mięso wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem i jajkiem. Dodawać mąkę aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Uformować małe kulki (o średnicy ok.1cm) podsmażyć na oleju. W osobnym naczyniu zagotować wodę, dodać namoczone grzyby, kostkę rosołową, pieprz, sól. Gotować ok. 20 min. Włożyć podsmażone kulki, gotować jeszcze ok. 30 min. Zagęścić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak