Sposób przygotowania

W misce wymieszać musztardę z sosem sojowym.Włożyć do niej mięso i obtoczyć je w marynacie.Przykryć.Przygotować sos:połączyć oliwę,sos sojowy,sok z cytryny,pieprz i zmiażdżony ząbek czosnku.Wymieszać.Na rozgrzanym oleju na małym ogniu,usmażyć wyjęte z marynaty mięso na złoty kolor,a następnie zdjąć z ognia,by przestygło.Oczyścić pieczarki i pokroić je w cienkie plasterki,umyte pomidorki po przekrajać na połówki.Do sporej salaterki wrzucić umyte,osuszone i porwane listki sałat,dołożyć pomidorki oraz pieczarki.Przestudzone mięso pokroić w plastry i dołożyć do reszty składników.Dodać cienko pokrojony parmezan.Wymieszać,polać sosem i podawać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Fajna sałatka z polędwiczkami:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !