Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny barszcz czerwony z fasolka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki gotowane
ziemniaki 5
Liść laurowy suszony Prymat 3
fasolka szaragowa mrożona 200g
ziele angielskie 3
marchewka 2
śmietana 12% 2łyzki
mąka 2łyzki
kostki rosołowe 2
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny barszcz czerwony z fasolka

Ziemniaki i marchewkę skroic w kostkę.Zagotuj wodę.Dodaj kostki rosołowe pokrojone ziemniaki,marchew i fasolkę szparagową.Gotować ok.15 minut.Dodać buraczki starte na tarce z grubymi oczkami i ocet.Zagotuj.Śmietaę zmiksuj z mąką i odrobiną zupy.Wlej do garnka z zupą.Dopraw przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak