Sposób przygotowania

Cebulę posiekać,pory i ziemniaki obrać i pokroić na plasterki,szynkę na paski.na patelni rozgrzać olej i masło,podsmażyć cebulę,dodać ziemniaki,smażyć,mieszając,przez 10min.Dodać pory i szynkę,smażyć 10min.Zdjąć z ognia,dodać śmietanę wymieszaną z musztardą,przyprawić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem i przykleić do niego ciasto.Na wierzchu ułożyć liście laurowe,zrobić w cieście 4dziurki wykałaczką,posmarować jajkiem i piec na złoty kolor.20min w temp.210stopniC.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !