Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czarnej rzodkwi z jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czarna rzodkiew 2 szt.
sok z cytryny do smaku
śmietana 12% 1 szklanka
cukier do smaku
sól do smaku
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czarnej rzodkwi z jabłkiem

Rzodkiew utrzeć na tarce z drobnymi otworami, oprószyć solą, cukrem i odstawić. Obrane jabłka utrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny i połączyć z rzodkwią. Jeśli rzodkiew puściła zbyt dużo soku to ten sok należy odlać przed połączeniem z jabłkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak