Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane zapiekane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buła tarta 3/4 szklanki
cebula 1 szt.
natka pietruszki 1 łyżka
śmietana 18 proc 6 łyżek
masło 2 łyżeczki
sól do smaku
olej 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 6 szt.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane zapiekane

Ugotowane jajka pokroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka, na oleju podsmażyć posiekaną cebulkę. Żółtka rozetrzeć, dodać bułkę tartą, cebulkę, śmietanę, surowe jajka, doprawić solą i pieprzem. Farsz włożyć łyżeczką do białek i ułożyć w naczyniu do zapiekania posypując po wierzchu bułka tarta i skropić masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec 10-12 minut aż bułka tarta na wierzchu jajek się zrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak