Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki wołowe z brandy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól
masło do smażenia
sos
brandy 2łyzki
śmietana 18 proc 3łyzki
natka pietruszki
wołowina 2 plastry (na steki)

Przepis i sposób przygotowania na: steki wołowe z brandy

Steki nacieramy niewielką ilością soli i pieprzu. Rumienimy na maśle na mocno rozgrzanej patelni. Następnie zmniejszamy. Zdejmujemy steki z patelni i wstawiamy do ciepłego piekarnika. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodajemy brandy, dodajemy śmietanę, i mieszając, doprowadzamy sos do wrzenia. Bardzo ciepłe steki polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Podajemy z pieczonymi ziemniakami, sałatą lub młodą kapustą duszoną z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak