Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy z kremem truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3
sok z cytryny 1/2łyżeczki
cukier puder 150g
śmietana kremówka 200ml
jogurt naturalny 100ml
TRUSKAWKI MROŻONE 200g
cukier puder
Do dekoracji: 10
maliny świeże 10
Do dekoracji:
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: bezy z kremem truskawkowym

Rozgrzać piekarnik do 110stopniC,blachę wyłożyć papierem do pieczenia i używając szklanki narysować 10kółek o śr.ok.6cm.Białka połączyć z sokiem z cytryny i ubić na sztywną pianę.Dalej ubijając,dodawać powoli cukier puder.Łyżką przekładać pianę na blachę,wypełniając narysowane koła.Łyżeczką uformować gniazdka,dokładając pianę na brzegach kół.Piec przez 2 godz.Jeśli zaczną brązowieć,zmniejszyć temp. do 90stopniC.Truskawki odmrozić i osączyć.Śmietankę ubić,wymieszać z jogurtem i truskawkami.Osuszone bezy tuż przed podaniem napełnić kremem,udekorować maliną i gałązką mięty,oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 26.06.2012 22:32
smaczny deser
Allice 27.09.2011 21:09
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak