Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 5
mąka 3 szklanki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
oranżada 1 szklanka biała

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.

Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.

Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 13.03.2011 17:56
pycha!
krzyniu1984 07.12.2010 07:51
super!
Katarzyna/kate1980 06.12.2010 14:46
uwielbiam to ciasto i przyznaję pięknie Ci wyszła
Natalia/tubisiek 02.12.2010 08:21
pięknie Ci wyszła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak