Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik w paski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 4 SZTUKI
margaryna 1 sztuka
jajko 6 sztuk
galaretki kolorowe 5 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik w paski

żelatynę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, studzimy. margarynę ucieramy z cukrem. stopniowo wbijamy po jednym jajku, uważając aby się nie zważyło. dodajemy serki i wlewamy żelatynę. mieszając lekko podgrzewamy, aż masa będzie rzadka. galaretki osobno rozpuszczamy w szklance wrzącej wody. na blaszkę wlewamy 1/5 masy serowej. odstawiamy do stężenia. wlewamy tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki. wlewamy kolejną warstwę serową. czynności powtarzamy aż uzyskamy 10 warstw. ostatnią warstwą powinna być galaretka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.01.2012 10:35
Podoba mi się :)
jolaxa1 26.02.2011 21:34
super
magical66 03.01.2011 08:33
smaczny
MAR3STA 29.12.2010 19:37
świetny
gacopierz23 07.12.2010 11:54
Ładna tęcza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak