Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tenczowa galaretka z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1
serek homogenizowany 1
rodzynki 100g
winogrona kiśc
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: tenczowa galaretka z winogronami

Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Żelatynę zalewamy łyżeczką gorącej wody i mieszamy do spęcznienia, dodajemy ją do serka homogenizowanego. Na dno szklanych pucharków wysypujemy po łyżce rodzynek, zalewamy tężejącą galaretką winogronową. Odstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki, by mocniej stężała (nie musi być idealnie sztywna). Na tę warstwę wykładamy po 2-3 łyżki serka homogenizowanego, na wierzchu układamy winogrona. Zalewamy tężejącą truskawkową galaretką i odstawiamy znów do całkowitego tym razem stężenia. Podajemy na deser. Możemy ozdobić pucharki bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak